Disse kryptovalutaer var de mest populære i Danmark i midten af 2021

Det er nærmest umuligt ikke at have hørt om en eller anden form for kryptovaluta i løbet af 2021, hvor kryptovalutaer for alvor fik fart på og blev mere populære i Danmark. I denne artikel fokuseres der på, hvilke kryptovalutaer danskerne investerede meget i, i midten af 2021. Der vil være en beskrivelse af hver kryptovaluta til dem, der ikke kender til den.

Ether (også kendt som Ethereum)

Man skal ikke lede i lang tid for at finde et meget godt alternativ til Bitcoin. Dette alternativ hedder Ethereum og er et netværk med den tilhørende kryptovaluta Ether. Når du køber Ethereum, køber du altså kryptovalutaen Ether. Denne har koden ETH.

 

Mange danskere købte Ether i løbet af første halvår af 2021, og det er derfor en af de mest populære valutaer i blandt danske investorer. Hvorfor er den så populær? Den er så populær, fordi det er et reelt alternativ til Bitcoin, og rigtig mange investorer mener, at Ethereum er bedre end Bitcoin.

 

Argumenterne for, at Ethereum skulle være bedre end Bitcoin, er at man har mulighed for programmere smart contracts – det kan man ikke på samme måde på Bitcoin-netværket. Derudover er Ethereum en del hurtigere end Bitcoin. Det er oftest et problem, at transaktioner med Bitcoin tager alt for lang tid. Det er nemlig meget begrænset, hvor mange transaktioner en miner kan tage med i en blok.

 

Hvis Ethereum og Ether lyder interessant, er det en oplagt muligt at læse en guide til køb af Ethereum. Denne er skrevet på dansk med et dansk perspektiv in mente.

Bitcoin

Alle kender den, mange hader den – andre elsker den. Den helt gamle spiller, Bitcoin, har også været meget populær blandt danske investorer i første halvår af 2021. Der kan være flere grunde til dette, men de primære grunde er nok, at der har været øget fokus på kryptovalutaer generelt, og at kursen på Bitcoin er gået i vejret.

 

Når mange snakker om noget, så tiltrækker det automatisk opmærksomhed. Dette har nok været tilfældet for Bitcoin, da Bitcoin hverken er nyt, og der er heller ikke sket markante forbedringer af Bitcoin det seneste stykke tid.

 

Det er ikke svært at investere i Bitcoin i Danmark, og du kan følge samme fremgangsmåde som i guiden til køb af Ethereum (Ether) for oven.

 

Dogecoin

Dogecoin (DOGE) er en meget specielt kryptovaluta, som for alvor har fået opmærksom i de sidste par måneder. Elon Musk har snakket om den, og dette har fået kursen til at stige meget. Kryptovalutaen er speciel, fordi den startede som et meme for en del år siden, og ingen har snakket om den i de sidste par år. Lige pludselig, i midten af første halvår af 2021, får den fart på “mod månen”, som mange investorer siger.

 

Dogecoin menes at have været krypto-verdenens svar på GameStop aktien, der er blevet opkøbt af en del investorer på Reddit. Du bør være meget forsigtig, når du investerer i kryptovalutaer generelt – og i særdeleshed, når du investerer i coins som Dogecoin.