Tips til virksomhedens grønne områder

Når det kommer til en arbejdsplads, så er der mange tips og tricks til at booste moralen og styrke fællesskabet. Dette er i traditionel forstand temafester, hvor medarbejdere får lov til at tage deres partner med udklædt, og der hygges og snakkes i en hyggelig atmosfære. Det kan også være teambuildingdage, hvor der samarbejdes på kryds og tværs af afdelinger, og alle kommer hinanden nær. Disse er større ting, men der findes også små ting, som gør medarbejdernes hverdag mere farverig og er med til at forme hverdagen for dem. Udnyttelse af virksomhedens grønne områder, hvor der kan plantes blomster og laves aktiviteter. På Plantelivet.dk kan man finde ud af præcis hvilke blomster, som er perfekte til arbejdspladsen.

En travl hverdag kræver lav vedligeholdelse af planter

En af grundene til at mange arbejdspladser ikke vælger, at plante blomster og træer er, at det vil kræve for meget vedligeholdelse, og på den måde tage fokus væk fra vigtigere ting. Virksomheder vælger, måske med rette, ikke at plante blomster og træer, da de ikke ville blive vedligeholdt og derfor bare dø ud – hvilket er en trist affære.

I sådan en situation kan det være en fordel, at benytte sig af vedligeholdelsesfrie planter eller som minimum anskaffe sig planter, som bare skal vandes. Derudover kan man med fordel plante planterne samlet, så man let kan vande dem på en gang. Dette sparer både tid og det gør arbejdet for medarbejderne noget nemmere. Opsæt evt. Også et solidt hegn, som holder folk, bolde og eventuelle dyr væk fra bedene, så der skal bruges så lidt tid og ressourcer på at vedligeholde bedene. Se mere om hegn og få tips på forbrugerguides.dk.

Hold tidligt fri om fredagen og udnyt grønne områder til hyggelige aktiviteter

Når der er travlt på arbejdspladsen, så er der travlt. Men ofte kommer og går travlhed på de fleste arbejdspladser, hvilket gør, at der i perioder er massere af tid til medarbejderpleje. Når sådanne dage og perioder opstår, så vær opmærksom på det og udnyt det. Hent en masse store tæpper og spred dem ud på det store grønne areal, og indkald til eftermiddagshygge i haven. Det er de små ting som tæller, og enhver medarbejder vil tage hjem og fortælle om den hyggelige eftermiddag som de har haft.

Derudover, hvis man har en lidt mere aktiv arbejdsplads med mange sportsudøvere, så kan man spille en omgang rundbold. Hent battet og kejlerne frem, og send tankerne tilbage til folkeskoletiden, hvor man spillede rundbold hver gang man havde vikar. Det er en underholdende og anderledes måde, at skabe sammenhold mellem medarbejderne på.