Stockfotos med mange formål, især for virksomheder og webshops

Stockfotos kan bruges til adskillige formål.

Har man fx sin egen hjemmeside, som man bruger som en præsentation af sig selv og hvad man kan, eller i forbindelse med sin interesse, er det oplagt at bruge stockfotos. Det kan også være at man er blogger og i dén forbindelse har brug for at poste diverse billeder på bloggen, eller måske har man en webshop, eller en virksomhedsside, der skal have billeder på, som kan understøtte indholdet.

Ligegyldigt hvilket formål, man skal bruge fotos til, er der ingen tvivl om at billeder er gode til at hjælpe med at komme ud med sit budskab.

Store bøder ved brug af tilfældige billeder fra nettet

Det er nemt at finde de fotos, man skal bruge til et givet formål på nettet. En Google søgning på et hvilket som helst emne, viser massevis af billeder, der kunne være relevante, og som man hurtigt kan downloade og lægge op på sin virksomheds, eller egen hjemmeside, blog med videre.

Det er dog ikke nogen særlig god idé, da billeder, som man finder på nettet i mange tilfælde, kræver tilladelse til at bruge, da de kan være beskyttet af ophavsrettigheder. Man skal derfor søge tilladelse hos ejeren før man kan bruge dem.

Har man ikke tilladelse til at bruge dem, man kan ende med at få store bøder fra ejeren.

Det er meget let at tjekke om éns billeder er blevet brugt uden tilladelse på nettet. Det kan man fx hurtigt gøre ved hjælp af Google.

Sikkert at bruge en stockfoto tjeneste

Stockfotos er billeder, der ligger på en stockbillede tjeneste, som man kan købe brugsrettigheden til. Det er en god idé at købe billeder til sin hjemmeside på en stockbillede tjeneste som fx danske pepbercorn.dk, for at være på den sikre side mht. om man må bruge dem eller ej på sin egen hjemmeside.

På denne måde risikerer man ikke at få en bøde for at have lagt et billede på sin hjemmeside, som man ikke havde lov til at bruge.

Dansk stockfoto portal

Stockfoto tjenesten ‘pepbercorn.dk’, kom online den 1. november 2020, og bag den står fotografen Erik Refner, som har vundet diverse fotopriser, og er et ganske velkendt navn, når det kommer til fotografi. Blandt andet har han vundet World Press Photo prisen og Cavling Prisen, og i 2003 blev han årets pressefotograf i Danmark.

Stockfoto tjenesten pepbercorn.dk, fungerer ved at man betaler stykvis for hvert billede, man vil gøre brug af. På denne måde binder man sig ikke til noget abonnement, som med så mange andre stockfoto tjenester. Alle billeder på portalen er opdelt i overordnede kategorier, som gør at man hurtigt kan finde frem til et passende billede.