Negative renter påvirker din virksomhed

Vidste du, at det koster penge at have penge stående på din bankkonto i 2021, hvis du har en virksomhed? Det samme gør sig egentlig gældende for privatpersoner, men der skal man typisk have over 100.000 kroner stående på kontoen, før man skal betale negative renter af det. Danske Bank tager eksempelvis -0,75% i negative renter hos deres erhvervskunder lige nu. Har du 1.000.000 kroner stående på kontoen, koster det dig altså 7.500 kroner årligt. Alt for mange penge, hvis du spørger de fleste virksomhedsejere.

 

Der er måder at minimere disse negative renter på, og det mest simple svar er: investér din virksomheds penge i aktier eller lignende. Så har du i hvert fald mulighed for at få et positivt afkast i stedet for at betale penge for at have pengene stående. Det behøver ikke at være svært at investere penge, for du kan nemlig læse en begynderguide til investering her.

 

Dette kan man investere i

Der er rigtig mange ting, man kan investere i. Vi gennemgår de vigtigste kategorier af investering og fortæller dig mere om dem.

 

Først og fremmest er der selvfølgelig aktier. Aktier kan man handle hos børser, og de fleste kender til aktier. Man har mulighed for at investere i forskellige typer af aktier. Eksempelvis dem der giver udbytte og dem der ikke gør. Du må lige overveje, hvilken type aktier du går efter. Du bør også sætte dig ind i den virksomhed, du investerer i. Da du ikke spreder din investering ud på mange virksomheder, med mindre du køber mange forskellige aktier, så falder din diversificering, og din risiko stiger dermed også.

 

Dernæst er der indeksfonde. Disse er egentlig bare en gruppe af aktier, man kan investere i på samme tid. Der er oftest meget lave gebyrer forbundet med disse fonde, og du skal ikke gøre så meget. Det eneste du skal gøre er at trykke køb, herefter vil fonden selv finde ud af, hvad der skal ske. Fonderne kan enten være passive eller aktive, hvor passive plejer at være de billigste i forhold til årlige gebyrer. Handler du på Nordnet kan du få lov til at købe deres egne fonde uden kurtage – det er noget, du bør overveje.

 

Er du mere risikovillig (læs: dette er en investering med høj risiko), så kan du vælge at investere i kryptovaluta. Den mest kendte er selvfølgelig Bitcoin, og det er nemt at købe og sælge den. Likviditeten er meget høj, og der kommer sandsynligvis ikke et tidspunkt, hvor du ikke kan komme af med dine Bitcoins til markedsprisen. Du kan læse denne guide til, hvordan du køber Bitcoin med kreditkort. Guiden indeholder billeder, så det burde ikke være problematisk at komme igang.

 

Invester aldrig flere penge, end du kan tåle at tabe. Læs altid alle risikovurderinger og advarsler.