2 gode grunde til at besøge Ulfborg

Ulfborg er en stationsby som er beliggende tæt ved Nissum Fjord i Vestjylland. Det er en by med 1.995 indbyggere, og er placeret mellem Ringkøbing og Holstebro, og hører derfor til Holstebro Kommune, som hører til Region Midtjylland.

I denne stationsby finder du flere must-sees når man er i Region Midtjylland, og foruden de to nedenstående finder man Ulfkær Kirke og Ulfborg Sogn.

 

VW & Retro Museum

 

Dette Retro Museum er et privat museum, som blev startet tilbage i april 2015 af Sussi og Carsten.

 

Sammen anskaffede de en cabriolet i 2003, som så blev starten på deres samling, som i dag tæller over 20 biler, flere specielle trailere, knallerter, cykler og diverse tilbehør.

 

Selve museet er over 1700 kvadratmeter stort og er fordelt over flere udstillinger. Det blev nemlig sådan at de i 2008 startede med at samle på retroting, der både var relateret til biler men også husholdningsting, som passer i samme årgang. Dette vil altså med andre ord sige fra starten af 50’erne og frem til sidst i 70’erne.

 

Det betyder også at museet har udviklet sig, og på denne måde passer bedre til hele familier og rammer bredere, end hvis det blot skulle være et museeum for bilinteresserede. Nu er der flere der har glæde af, at komme en tur tilbage i tiden, til dengang hvor alting igik knap så stærkt.

 

Og for at du kan fuldende den ellers helt igennem fantastiske og specielle tur tilbage til før 70’erne, er der naturligvis rig mulighed for at du og din familie kan nyde en medbragt madkurv i cafe området.

 

Husby Klitplantage

 

Husby Klitplantage er en klitplantage placeret nordvest for Husby i Holstebro Kommune i Vestjylland.

 

Plantagen er på 1100 hektar og omfatter en bred række af naturtyper. Dette indebærer eksempelvis heder, klitter, nåletræsskove, enkelte små søer samt Danmarks vestligste bøgeskov. Plantagen er beliggende helt ud til stranden ved Nordsøen og dermed lige bag ved den nordlige del af Husby Klit.

 

Udover dette finder du et område kaldet Gryden. Dette er hulrummet i en parabelklit, som for dem der ikke er klar over det, er en klittype, der har hesteskoform.

 

Du kan finde flere forskellige dyr i dette område, der kan gøre det til et spændende område at udforske med sine børn. Man kan eksempelvis finde hugorme, hvoraf der rent faktisk er en ganske stor bestand. Af større pattedyr er det også muligt at finde ræve, harer, rådyr og kronhjorte.

 

Så hvis du kommer i nærheden af Ulfborg, så kan det klart anbefales at tage på et besøg på retro museet – og bagefter gå en tur i Husby Klitplantage.

 

Og det er endda bare to af flere spændende oplevelser, som du kan få i området omkring Ulfborg.