Når arbejdet og privatlivet invaderer hinanden

Det kan være en særdeles vanskelig opgave at finde en ligevægt, når det kommer til vores arbejdsliv og privatliv. Alt for ofte griber den ene nemlig forstyrrende ind i den anden, hvilket i værste fald kan resultere i tab af værdifulde oplevelser og begivenheder. Men problemet er faktisk en kende mere omfangsrigt. Hvis din medarbejder f.eks. tager arbejdet med sig hjem om aftenen, så kan dette i værste fald resultere i en række stressrelaterede sygdomme – og ikke mindst en dårligere nattesøvn.

Når arbejdet invaderer privatlivet

I visse tilfælde kan vores arbejdsliv trænge sig ind i vores privatliv. Vi lever som bekendt i en digital verden, hvilket b.la. betyder at man lynhurtigt kan kommunikere med ens arbejde – også uden for arbejdstiden. Det er selvfølgelig dejligt, at man lynhurtigt kan komme i kontakt med ens medarbejdere, hvis der er tale om en nødsituation. Dog opstår der ofte et problem hos medarbejderen med at skelne mellem privatliv og fritid.

Netop fordi vi har 24 timers adgang til vores e-mail indbakke fra arbejdet, så vælger mange danske medarbejdere desværre at arbejde videre derhjemme. Hvis du ønsker dig nogle tilfredse medarbejdere, så er det derfor vigtigt, at du som virksomhed opretter klare og tydelige retningslinjer med hensyn til de tidspunkter, man som arbejdsgiver kan kontakte en ansat. På denne måde hjælper man faktisk den ansatte med at opdele deres arbejdsliv og privatliv. Selv den mest arbejdsglade medarbejder har nemlig brug for et mentalt pusterum fra det daglige arbejde for at kunne fungere ordentligt næste dag.

Når privatlivet invaderer arbejdslivet

I andre tilfælde, så kan en medarbejder tage sit privatliv med sig på arbejde. Der kan jo nemlig rigtigt nemt opstå en lang række situationer, der ikke lige er sådan til at slukke for, mens man er på arbejde. Måske er en given medarbejder midt i en skilsmisse; måske er børnene blevet syge, eller måske er der tale om noget helt tredje, der medvirker til at medarbejderen ikke møder udhvilet op på arbejde. Vi danskere er jo f.eks. rigtig glade for vores kæledyr, hvilket selvfølgelig er til at forstå.

Men hvis man er ejer af en hunhund, så vil man et par gange om året stå med en hund i løbetid. Hvis man skulle opleve den frygtede løbetid med ens hund, så betyder dette desværre, at man ikke vil få sovet godt ud om natten – og dette påvirker selvfølgelig ens arbejdsliv i temmelig negativ grad. Du kan f.eks. læse mere her om løbetid hund. Uanset hvad, så er det vigtigt at du som chef er klar over, at der oftest blot er tale om en kortere periode, og at du altid er lydhør og forstående over for den ansattes situation. Du får nemlig en langt gladere medarbejder ud af det.