Brainstorm bedre med magneter og whiteboards

Arbejder du i en kreativ virksomhed, der tit arbejder med forskellige former for brainstorm aktiviteter? Hvis du kan svare ja til dette, så kender du nok også til de klassiske post-it sedler. Disse er sikkert også blevet benyttet flittigt, i forbindelse med jeres idé genererings faser og er normalt et godt og klassisk redskab.

Du har nok også oplevet mange af de normale irritations momenter, i forbindelse med brugen af post-its. Typisk har man et stort whiteboard og udleverer sedlerne til deltagerne. De skriver så deres idéer med og sætter dem op på tavlen. Problemerne opstår, hvis mødet er et af de lidt længere. Limen begynder at miste sin virkning og de forskellige post-it sedler, sidder derfor ikke så godt fast længere. Derfor kan man hurtigt miste overblikket, og eventuelle gode idéer kan gå tabt. Dette er der ingen, der ønsker.

Brug magneter i stedet for post-it sedler

Der findes dog en smart løsning på ovenstående afsnits problem. Har I overvejet at benytte jer af magneter? I kan stadig bruge de klassiske gule sedler, da I sikkert har en masse af disse tilbage. For at helgardere jer udlevere i blot en bunke magneter, til de forskellige deltagere. Disse magneter sættes så på noten, der kommer på whiteboardet. Nu er I helt 100 % sikre på, at alle noter bliver siddende fast på tavlen. I kan derfor fokusere fuldt ud på det, der virkelig betyder noget – at komme frem med de bedste idéer og finde frem til de rigtige løsninger.

Kategorisér jeres brainstorm med magneterne

En anden smart måde hvorpå magneterne kan benyttes er, ved at benytte magneterne som kategorisering. Ofte når man har foretaget et godt brainstorm møde, har man brug for at inddele de forskellige noter, i forskellige kategorier. Dette gør man for at gruppere idéer og finde idéer, der understøtter hinanden. Det skaber et vigtigt overblik og kan være med til, at forme stærke løsninger eller stærke gennemtænkte idéer.
Køb derfor en lang række forskellige magneter, i forskellige former eller forskellige farver. Herefter findes der frem til de relevante kategorier, hvorefter hver enkel farve eller form af magnet, tildeles til hver specifik kategori. Hav kategori magneterne tæt på dig, og gå igennem hver enkel notits og sæt den korrekte kategori magnet på. Du kan finde et godt udvalg af magneter hos larko.dk.

Efter dette er gjort har du skabt en måde, hvorpå du hurtigt og enkelt, kan rykke de forskellige noter rundt og samle dem i de korrekte grupper.