Sådan skaffer du dig af med dine brugte printerpatroner

Er du også i tvivl om, hvad du skal gøre med dine printerpatroner, når der ikke er mere gang i dem? Det er faktisk en af de ting, som der er rigtig mange, der er i tvivl om. Du skal altså ikke være flov, hvis du ikke helt er klar over, hvad der faktisk er rigtigt at gøre. Du kan læse denne artikel, og så kan du blive lidt klogere på, så du fremover gør det helt rigtigt.

Ikke længere til ’småt elektronik’

Det var engang, hvor man skulle smide brugte printerpatroner ud i ’småt elektronik’. Sådan er det ikke længere. Som det også er på så mange andre områder, så har man forsøgt at lave en mere bæredygtig omstilling. Det er nemlig ikke særligt bæredygtigt at smide ens brugte printerpatroner ud her. Men skal man så gøre i stedet for?

 

Aflever på genbrugsplads

Det er ikke mange, der ved det, men der er faktisk flere genbrugspladser, hvor man kan skaffe sig af med sine brugte printerpatroner. Hvis du smider dine printerpatroner direkte til genbrug, så betyder det også, at du er med til at bidrage til mindre ressourcespild, og det er virkelig noget, vores jord har brug for lige nu. Der er ingen grænser for, hvilke printerpatroner du kan vælge at give til genbrug. Det er sådan set ligegyldigt, om du bruger Canon blækpatroner eller noget helt andet.

 

Patroner kan genbruges

Men hvorfor er det så lige, man kan aflevere sine printerpatroner på en genbrugsplads? Det kan man simpelthen, fordi printerpatroner kan genbruges. Vidste du, at det er muligt at opfylde de gamle printerpatroner igen, så der kommer ny farve i, og så de kan bruges på ny?

 

Mindre spild

Når man opfylder en brugt printerpatron, så betyder det, at der ikke skal til at fremstilles nyt plastik. Det er også noget, der bliver brugt meget vand og mange råstoffer på, så det er virkelig godt, at man har fundet en anden – og bedre – løsning. Det er altså store CO-2 besparelse, der kan komme på tale, hvis man huske at aflevere sine printerpatroner til en genbrugsplads. Det kan godt nogle gange ske, at patronen har brug for at få udskiftet nogle dele, og den skal også lige renses, før den kan bruges igen. Det er dog alligevel en metode, som er langt mere skånsomt for miljøet, end hvis man skulle til at fremstille helt nye printerpatroner.