Halter det med internettet? Sådan får du hurtigere internet

De fleste af os bruger store mængder tid online hver dag. Mange af vores devices er online næsten konstant, klar til at opdatere os med notifikationer fra forskellige apps og programmer. Derfor er hurtigt og stabilt Wi-Fi også et must for de fleste. Halter det med internettet hjemme hos dig? Så kan det være tid til at opdatere den løsning, du bruger. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan få superhurtigt internet derhjemme.

Flere megabit

Når du skal vælge et en Wi-Fi løsning afhængigt af dens hastighed, skal du først og fremmest kende til begrebet megabit. Megabit forkortes som regel Mbit og bruges til at beskrive netværksforbindelser og teknologiske størrelser. Én bit angiver den mindste dataenhed i fx en computer, og en megabit svarer til cirka en million bit. Det vil sige, at jo flere megabit, der er tale om, jo hurtigere er forbindelsen. Ønsker du en hurtig internetforbindelse, skal du altså vælge en med mange megabit – eventuelt flere, end du allerede har, hvis dit nuværende internet ikke er hurtigt nok.

Mbit skrives typisk med to forskellige tal. Eksempelvis vil man kunne se internethastigheden beskrevet med 100/100 mbit. Her betegner det første tal downloadhastigheden, dvs. den hastighed hvormed du kan downloade eller hente data fra internettet, mens det andet tal betegner upload-hastigheden, dvs. hastigheden hvormed du kan sende og uploade data. ”Mbit” er som nævnt en betegnelse for hastighed i forbindelse med netværksforbindelser og teknologiske størrelser. Der kan godt være forskel på download- og uploadhastigheden.

100/100 mbit er en hurtig internetforbindelse, som vil være tilstrækkelig for mange, men der findes også hurtigere internetforbindelser for dig, der ikke kan få hastighed nok.

Fibernet

Er hastighed din primære prioritet, når du skal vælge bredbånd, er fibernet valget for dig. Fibernettet er en relativt ny og moderne løsning og adskiller sig fra ældre bredbåndsløsninger ved at være betydeligt hurtigere – dvs. ved at kunne drive betydeligt flere megabit.

Med fibernet leveres data ved hjælp af optisk fiber – også kaldet et lyslederkabel. Dette navn har kablet fået, fordi det transporterer data via lys, hvilket altså giver mulighed for en betydeligt hurtigere forbindelse. Ofte er fibernet-forbindelser tilmed mere stabile end andre typer af bredbånd.

Den eneste ulempe ved fibernet er, at teknologien er så relativt ny, at den stadig ikke er tilgængelig i alle dele af landet. Undersøg derfor, om fibernet er tilgængeligt, hvor du bor, inden du begynder at undersøge mulighederne nærmere. Samtidig kan fibernet installation pris være højere end prisen for andre netværkstyper.